LILI ÉS LALA 2015.

LILI ÉS LALA 2015.

Formanek Csaba: Lala és Lili

A nemzetközi Okuláré projekthez 2015-ben csatlakoztunk, melynek lényege, hogy a kevésbé ismert magyar drámaírók bemutatkozhassanak. Minden hónap egy bizonyos napján egy időben minden színház felolvasó estet tartott ezekből a drámákból, kik közönség előtt, kik pedig “csak” önmaguk szórakoztatására. Majd az előadások után Skype segítségével értékelte minden résztvevő csoport a darabokat és rangsort állítottunk. Nagyon izgalmas új művekre leltünk és lelhetünk ma is, hiszen ez a kezdeményezés azóta is folytatódik.
Formanek Csaba: Lala és Lili című írása nagyon megtetszett, és célul tűztük ki, hogy ezt közönség elé visszük. Fontos volt számunkra, hogy az eddig tanultak mellett még nagyobb hangsúlyt kapjon az apró rezdülések, hangsúlyok, mozdulatok tudatossága, hiszen a nézők csupán fél méterre foglaltak helyet.

 

Szereplők:

Lala: Kovalszki Márk

Lili: Paulik Barbara

Rendezte: Major Tamás

 

A történet az országút szélén játszódik, ahol két fiatal várja az “autót”, hogy elinduljon az élet országútján, de az autó csak nem jön. Céltalanul, soha le nem merülő telefonok bűvöletében élnek, közvetlen kommunikációra képtelen a pár. Nem is barátok, nem is szeretők, kapcsolatuk bonyolult és meghatározhatatlan, viszont mindkettőjüknek a másik a legfontosabb. A darab végére mégis az élő érzelmeket pontosan kifejező közvetlen beszéd, ami győz, és végül érzelmileg is megnyílnak egymás előtt. Lassan tudatosul bennük, hogy nem kell “autó” ahhoz, hogy elinduljanak az Úton.

Köszönet a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónak a felvételekért!