CSOPORTTERÁPIA 2016.

CSOPORTTERÁPIA 2016.

Bolba Tamás – Galambos Attila – Szente Vajk: Csoportterápia

A dzsungel könyve nagy sikere után másfajta kihívás vonzásába kerültünk. 2015-ben Bolba Tamás – Szente Vajk – Galambos Attila: Csoportterápia című musicaljét választottuk újabb bemutatóként. Eddig a mosonmagyaróvári közönség nagyszabású darabokat láthatott rendezésemben, azonban ez a mű csupán hatszereplőt igényelt, és a díszlet is viszonylag puritán volt. Nagy kihívást jelentett, hogy a játékunk a darab elejétől a végéig lekösse a nézőket. Az apró, finom hangsúlyok, mozdulatok kigyakorlása és nem utolsó sorban a táncok koreográfiájának elsajátítása és szerepre formálása izgalmas munka volt.

Nagy örömünkre újra színpadon állhattunk egy régi ismerőssel: Pásztor Ádámmal, aki budapesti szerepei mellett időt szakított a közös munkára. Nagy öröm volt újra együtt dolgozni vele. A próbák nagyon jó hangulatban zajlottak.

Az előadást a “Baráti Kör a Művészetért” Alapítvány támogatta.

Szereplők:
Trixi: Gerstweiler-Weisz Judit
Natasa: Schnitzerné Samu Tímea
Jetti: Levéli Karolin
Sziszi: Pásztor Ádám
Lajos: Major Tamás
Ervin Iván: Füredi Kornél

Haj – Smink: Ambrus Zsoltné Katalin
Fény: Horváth Mihály “Mityó”
Hang: Takács András

Koreográfus: O. Cser Zita
Rendezte: Major Tamás

 

A Csoportterápia című musical 2010-ben a Madách Színház által meghirdetett musical pályázaton I. helyezést ért el. Bolba Tamás zenéje Szente Vajk szövegkönyve és Galambos Attila dalszövegei igazán megteremtették a darab egységét. Musical, ami egyszerre szórakoztató és elgondolkoztató. A darab sikere talán abban áll, hogy mindenki ráismerhet magára.

Hat ember és hat élet. Szorongássokkal tele érkezik egyik ember a másik után egy művelődési ház termébe csoportterápiára. Várják az orvost, akitől segítséget remélnek életük problémájának megoldásában, de az orvos nem jön, így szóba elegyednek egymással. Egy átlagos terápiának indul, és mindenki csupán felületes beszélgetésbe mer bocsátkozni, de ebből sok komikus helyzet alakul ki. Az igazi ÉN csak lassan kerül elő. A darab előrehaladtával egyre világosabbá válik a másik rejtegetett titka. Védekezésként egymásra olvassák a másik gyengeségeit, önmagukat védve ezzel. A tagadást beismerés és megtisztulás követi, szinte új emberként távoznak a foglalkozásról. De vajon hol van az orvos?

Fotó: Sáfár Szabolcs

Köszönet a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónak a felvételekért!