Rikker Benjamin

Rikker Benjamin

Rikker Benjamin vagyok, jelenleg a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium 12. osztályát erősítem. Matematika-informatika szakon vagyok. Ezeket a tárgyakat tanulom nagyobb óraszámban, mivel elképzeléseim szerint ezek fognak nagy szerepet betölteni a jövőmben. Pályaválasztás előtt állok, és katonai logisztikai szakra fogok jelentkezni első sorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Emellett B opcióként felmerült a programozói szakirány, de elsősorban a katonai pálya a cél.

A zene nagy szerepet tölt be az életemben. 10 éve hegedülök, és 6 éve vagyok tagja a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Vonós zenekarának. Emellett az iskolám énekkarában teljesítek szolgálatot 8 éve. A sport is az életem része, ide tartozik a futás, a túrázás és a kerékpározás is.

Jártam már máshová is színjátszóra ezelőtt, a Néva Színtársulatba, kb. fél évet. Az a csapat abban más az Ars Longa Theatrumhoz képest, hogy rövidebb, egyszerűbb darabokat dolgoztunk fel, amelyhez nem kellett szerzői engedély. Volt közte olyan darab is, amelyet a rendező írt: az ő tervei alapján készült a díszlet, az öltözék és az egész darab az ő elképzelése szerint valósult meg.

Az egyik Néva Színtársulat előadásunkat a Pál utcai fiúk rendezője, Major Tamás megnézte, és ott tette fel a kérdést, hogy lenne-e kedvem az Ars Longa-nál is játszani. Én pedig kapva kaptam az alkalmon, azonnal igent is mondtam. Számomra rettentően fontos ebben a csapatban, hogy kialakítottunk egy olyan közösséget, amely szükséges ahhoz, hogy egy darab igazán tökéletes legyen. Megmutatták nekem a többiek, hogy mekkora kitartás és alázat szükséges ehhez, hogy egy ilyen monumentális darab ennyire összeérjen.

Nekem nincs nagy szerepem, vörösinges vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell szívvel-lélekkel a színpadon lennem. Számomra az a kihívás ebben, hogy figyelnem kell rettentően, hogy ez a kisebb szerep is tökéletes legyen. Vörösingesként azt szeretném átadni a közönségnek, hogy egy kisebb szerep is sok felkészüléssel és odafigyeléssel jár.