Koszorus Bence Levente

Koszorus Bence Levente

Koszorus Bence Levente vagyok, 10. osztályos tanuló a Piarista Gimnázium, Általános iskola és Óvoda nevezetű intézményben. Német tagozatra jelentkeztem az iskolába, így emelt óraszámban tanulhatjuk ezt a nyelvet. Mellette nagyon fontosak számomra a reál tantárgyak, köztük a biológia és kémia, ugyanis továbbtanulásomhoz ezekre lesz szükségem. A jövőmmel kapcsolatos célom az állatorvosi egyetem, hiszen a természet és az állatok egyaránt fontosak számomra.

Az iskolai oktatás mellett számos külön tevékenységben szeretem kipróbálni magam, mint például a cserkészet, a zene, a zenekar, és a színjátszás. Az utóbbi iránti érdeklődésem során kerültem az Ars Longa Theatrum tagjai közé. Az iskolánkban is van színjátszó szakkör, de az már sajnos nem a megszokott hatékonysággal működik, hiszen a gyerekek nem mutatnak akkora érdeklődést iránta, mint régen. Éppen ezért figyeltem fel a Major Tamás által hirdetett Pál utcai fiúk című musical lehetőségére. Azonnal fogtam magam és beadtam jelentkezésem, ami sikeresen elfogadásra is került.

Először nehezen kovácsolódott össze a csoport, de mire mindenki rendesen megismerkedett a másikkal, egy csodálatos csapat részei lehettünk. Az összetartás, a közös munka, a kitartás és mellette persze a szórakozás fontos számomra ebben a közösségben. A társaság, a közös gyakorlás és munka által rengeteg dologgal bővült a személyiségem. Sokkal határozottabb, közvetlenebb és szociálisabb lettem ezeknek hála. Új barátokkal, ismerősökkel, és olyan tapasztalatokkal gazdagodtam, melyeket a való életben is felhasználhatok.

Mikor beadtam a jelentkezésemet, titkon reméltem, hogy Bokát játszhatom majd a színdarabban. Szerencsére a rendező is így gondolta, szóval megkaptam a szerepet. Rengeteg közös tulajdonságot találtam a karakterrel, melyek már a regény olvasása során is feltűntek. Mindezeknek hála más jellemvonásaimat is sikerült megerősítenem és a felszínre hoznom, ezáltal könnyen sikerült azonosulnom Boka János személyiségével. A darab folyamán szeretném, ha a közönség remek élményekkel távozhatna, és újra átélhetné gyermekkora világát, mikor még nem számított semmi csak a játék, vidámság és jókedv.