Czefernek Máté

Czefernek Máté

Czefernek Máté Istvánnak hívnak. A Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátó Technikum és Szakképző iskolába járok, a turisztikai technikus szakon tanulok – bár jelenleg nem igazán tudom, hogy a jövőben milyen szakmával szeretnék foglalkozni.

Az iskola mellet szoktam horgászni, mivel szeretem a természet közelségét és a nyugtató érzést miközben a vízparton ülök. Ezen kívül nagyon szeretem a színjátszást, mivel mindig is imádtam a folyamatát, ahogyan szépen lassan, próbáról próbára áll össze egy darab. Jártam még énekkarra is, csak az jelenlegi iskolában legjobb tudásom szerint nincsen, ezáltal erről a hobbimról le kellet, hogy mondjak (de remélem, nem véglegesen).

Az Ars Longa Theatrumhoz nagypapámnak és keresztapámnak köszönhetően csatlakoztam. Az első darab, amiben színpadra álhattam, az Isten Pénze volt, amiben a vak kisfiú szerepét játszhattam el. Ezelőtt csak az iskolában és az óvodában volt lehetőségem szerepelni, illetve a Mosonszél nevű egyesületnél is megfordultam Jánossomorján, de ott nem tudtam fellépni. Bár a társaság és a hangulat is más volt, a mostani csapatnak a humora, kedvessége, elszántsága nagyon fontos számomra, és ez a tábor alatt csak erősödött.

A darabban egy vörösingest játszok el, s habár ez elsőre kicsit zavart, rájöttem, hogy tűnjön akármennyire kicsinek is ez a szerep, akkor is legalább fent lehetek a színpadon és részese lehetek ennek a gyönyörű színdarabnak. A nézőknek is ezt szeretném átadni: hogyha esetleg belekezdenek a színjátszásba, ne legyenek elkeseredve, ha olyan szerepet kapnak, ami úgy tűnhet, hogy lényegtelen, mert ha tényleg az lenne, nem lenne a darabban.