Csizmazia Patrik

Csizmazia Patrik

Csizmazia Patrik vagyok. Eddig a Móra Ferenc Általános Iskolába jártam, de szeptembertől a Kossuth Lajos Gimnáziumban fogok tanulni. Ott emelt természettudományos csoportba jelentkeztem. A gimnázium elvégzése után szeretnék maradni ezen a szakterületen, és később felsőoktatási tanulmányokat folytatni. Más hobbim nincs, szeretek viszont biciklizni, úszni, olvasni és kirándulni.

Ötödikes koromban jártam a Blahovits Márta tanárnő által vezetett DESZKA csoportba. Akkor nyertem prózamondó versenyt a Móra iskolában, és többször részt vettem hasonló megmérettetéseken. Emellett idén, nyolcadik évfolyammal előadtuk a La Mancha lovagja című színdarabot. Így ismerkedtem meg az Ars Longa Theatrum csapatával, mert Major Tamás ekkor hívott meg a próbákra. Ez a projekt sokkal nagyobb, mint az eddigiek, és több mindent tanultam itt. Ráadásul rengeteg új embert ismertem meg. A legfontosabb ebben a csapatban szerintem az összetartás. Egymást fejlesztjük, segítjük. Ezáltal a csapatmunkában is javultam, mivel mindig igyekeztem a legjobb formámat hozni a próbák során.

A darabban egy vörösinges szerepét játszom, akit Kovács Áronnak kereszteltem el. Ez nem egy nagy szerep, de a vörösingesek karakterei ugyanolyan fontosak ebben a darabban, mint a Pál utcai fiúk. A rivális csapat határozottságát és rendjét, ám a mögötte megbújó személyt is szeretném bemutatni a közönségnek. Összeségében úgy gondolom, hogy a Pál utcai fiúk darabban rengeteg tapasztalatra tettem szert. Sok új embert ismertem meg, és formálódott, fejlődött az emberekhez való viszonyulásom, valamint előadási képességem.