A BRÉMAI MUZSIKUSOK 2019.

A BRÉMAI MUZSIKUSOK 2019.

Január 12-én és 13-án került bemutatásra A brémai muzsikusok című komédia. Az előadást az Ars Longa Theatrum bemutatkozó darabjának is tekinthetjük, hiszen – a három szereplős Igazságtalanság című dráma után – most nyílt lehetőség az egész csapat együttműködésére.

Az ötlet, hogy A brémai muzsikusok legyen az első közös darab, a rendező, Major Tamás fejéből pattant ki több, mint egy éve. 2014-ben az Ódry Színpadon látta ezt a produkciót az akkori Máté Gábor-osztály feldolgozásában.

 

“Nagyon gondolkoztam azon, hogy milyen előadást lehetne most gyorsan megcsinálni, és valahogy eszembe jutott ez, A brémai muzsikusok. Hála Istennek a Színművészeti Egyetem jól állt a dologhoz, egyből odaadták a jogokat…”

A szereposztást tekintve úgy gondolom nem volt nehéz dolga Tamásnak, hiszen talán mindenki a hozzá leginkább illő szerepet kapta meg. Ennek ellenére rengeteg időre volt szükség a karakterek felépítéséhez, az egymással kialakult és később kialakuló viszonyok megalkotásához.

 

Igyekeztünk minden technikai dolgot a lehető legegyszerűbben megoldani. Minimális díszletben gondolkodtunk, mindennek csak jelképes feladata volt a színpadon. A jelmezek is inkább csak nyomokban hordozták magukon az adott állat egy-egy vonását, vagy épp a karakter természetének jegyeit.

Aki januárban lemaradt A brémai muzsikusokról, annak sincs oka aggodalomra. Március 23-án és 24-én újra színpadon láthatják a darabot.

(Varga Christian)

 

SZEREPLŐK:
KAKAS: RÉGAISZ PÉTER
SZAMÁR: VARGA CHRISTIAN
TIBOR, (kutya): HAÁSZ PÉTER
ÚJONC, (kutya): HAHN ANNA
MACSKA: ROTH LEVENTE
BÁRÁNY: PAULIK MELINDA
PANDA : VARGA KRISTÓF
KUCU NÉNI: PÉTERFI REGINA
FRANCISKA: (görényvezér): SZABÓ ZSÓFIA
FÉLIX (görény): HORVÁTH ÁDÁM
FRIDI (görény): PAULIK BARBARA
FRICI (görény): CSÓKA BÁLINT
GRÜNWALD (patkány): SZITÁS MÁTÉ
SCHWARZMANN (patkány): STEFÁN EMIL
WEISMANN (patkány): SZABÓ BENCE

Stúdió: Takács András
Fény: Takács András és Kaczor Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Kertész Attila

« 2 A 2 »

 

Köszönet a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónak a felvételekért!