2018/2019-ES ÉVAD

2018/2019-ES ÉVAD

Nagyon izgalmas évadon vagyunk túl. Az Ars Longa Theatrum tagjai több nagy darabban is részt vettek.

Október 23-án mutattuk be Galambos Attila Igazságtalanság című művét amiben Mansfeld Péterről és Tóth Ilonáról, a két mártírhalált halt fiatalról emlékeztünk meg. Levéli Karolin és Varga Kristóf alakítása, valamint Vitéz Vilmos játéka teremtették meg az akkori kor hangulatát.


Fotó: Sáfár Szabolcs

Decemberben a 10 éves Isten pénze jubileumi előadására került sor a Flesch Központ színpadán. A Theatrum ad Flexummal karöltve újítottuk fel ismét ezt az előadást. Varga Christian az Ars Longa Theatrum tagja igazán derekasan helyt állt Fred szerepében, a darabban Fred barátait is az Ars Longások formálták meg.


Fotó: Kertész Attila

Januárban A brémai muzsikusok című zenés darabot vittük színpadra, ahol igazán kiélhettük a kreativitási vágyainkat, hiszen ez a darab a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry színpadára készült, az előadás szövegkönyvét a Grimm testvérek meséje alapján, a 2017-ben végzett Máté Gábor-osztály, valamint Kocsis Gergely írták. Igazán nagy élmény volt színre vinni ezt a művet.


Fotó: Kertész Attila

Április elején ismét felelevenítettük a Theatrum ad Flexum nagysikerű A dzsungel könyve című darabját amiben az Ars Longa Theatrum oszlopos tagja Régaisz Péter formálta újra Maugli szerepét. A falu népét ismét a fiatal csapat adta.


Fotó: Kertész Attila

Bár ebben az évadban már nem készülünk bemutatóra, a munka tovább folyik. Grecsó Krisztián – Geszti Péter – Dés László A Pál utcai fiúk című sikerdarabját állítjuk a Mosonmagyaróvár színpadra. A játszási jogokat már megkaptuk, nemsokára elkezdődnek a meghallgatások, hiszen nagyon sok fiút igényel ez a mű.

Június 24-29-ig megrendezésre kerül a II. Ars Longa Tábor ahová várjuk a színjátszani vágyó fiatalokat. Jelentkezni a www.ars-long.hu-n lehet.

Július 15-től pedig megkezdődik A Pál utcai fiúk tábora, amiben a kiválasztott fiatalok vesznek részt, itt készülünk fel A Pál utcai fiúk előadására.

A mosonmagyaróvári iskolák is nagyon pozitívan és nyitottan állnak a kezdeményezéshez, hiszen a Kossuth Lajos Gimnázium A brémai muzsikusok és az Igazságtalanság előadására is szervezett nézőket.

A Móra Ferenc Általános Iskola élen jár, hiszen minden előadásunkat nagy számban látogatják a tanulóik. Külön figyelemre méltó, hogy a Móra-iskolában, már hagyománnyá vált, hogy 8. osztály második félévében egy búcsúelőadást készít az egész évfolyam. Az elballagott tanulói közül nagyon sokan folytatják a színjátszást, az Ars Longa csapatainak mintegy 80 %-át Ők adják.

Az Ujhelyi Imre Általános Iskola tanulói is ellátogattak az Igazságtalanság című előadásunkra. Az Ujhelyi-iskolának külön köszönjük, hogy helyet biztosít a próbáinknak, segítségük nélkül nem működhetnénk.

Halászin a Szent Márton Általános Iskolában már másodig éve működik az Ars Longa Stúdió.
Lipóton Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola 8. osztályosai búcsúelőadásra készül az Ars Longa segítségével.

Bízunk abban, hogy a város többi iskolája is csatlakozik valamilyen formában az Ars Longa kezdeményezéséhez.

Nagy köszönettel tartozunk a közösségi médiában nyújtott segítségért, az oldalt több mint ezer ember követi és nagyon sok megosztást kapnak posztjaink. Hihetetlenül fontos számunkra, hiszen a város lakói így jobban megismerhetnek minket. Hála és köszönet érte!

Az Ars Longa Theatrum Stúdió Film, azért jött létre annak idején, hogy a színjátszani vágyó fiataloknak lehetőséget nyújtson. Nagy örömünkre egyre többen keresnek meg minket és lesznek állandó tagjai a csapatnak. Ez elengedhetetlen, hiszen csak a megfelelő mértékű utánpótlás tarthatja életben a város színházát a Theatrum ad Flexumot.

A következő évad is igazán mozgalmasnak ígérkezik, de ez egyelőre maradjon meglepetés!